Is Transavia een veilige en goede luchtvaartmaatschappij?

Transavia is een gevestigde low-cost luchtvaartmaatschappij die haar basis heeft op de luchthaven Schiphol in Nederland. De maatschappij vliegt voornamelijk op vakantiebestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zij biedt een gemiddelde kwaliteit van dienstverlening en heeft een goede staat van dienst op veiligheidsgebied.

 

Transavia’s reputatie in de sector

 

Transavia biedt haar klanten gemiddelde producten en diensten aan. De stoelen in de Boeing 737’s van de luchtvaartmaatschappij hebben een hoek van 29 inch en de cabines worden goed onderhouden. Over het algemeen biedt het personeel essentiële diensten aan op een relatief goed niveau. Reizigers vinden echter vaak weinig echte gastvrijheid, zoals blijkt uit de klantenbeoordelingen die door Skytrax worden gebruikt om luchtvaartmaatschappijen te beoordelen.

 

Skytrax is een marktleider in het beoordelen van luchtvaartmaatschappijen. Transavia is gecertificeerd als een 3-Star Low-Cost Airline in haar beoordeling van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. De beoordeling is gebaseerd op de kwaliteit van de ervaringen van de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven en aan boord. Dit omvat het comfort en de netheid van de cabine, het eten en drinken aan boord, de bagage- en stoelentarieven, en andere criteria.

 

Slechts enkele incidenten met Transavia

 

Sinds de eerste vlucht tussen Amsterdam en Napels in 1966 heeft Transavia nog nooit een dodelijk ongeluk gehad. Ook is er nog nooit een vliegtuig verloren gegaan als gevolg van een incident. Er zijn slechts twee incidenten geweest waarbij vliegtuigen van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij werden beschadigd, hoewel beide vliegtuigen niet onherstelbaar werden beschadigd.

 

In 1997 raakte het toestel van Transavia vlucht 484 beschadigd toen het van Salzburg naar Amsterdam vloog. De trekstang van het hoogteroer van de Boeing 737-300 brak af, waardoor het richtingsroer van het toestel beschadigd raakte. Het incident vereiste een noodlanding. Het vliegtuig landde veilig op de luchthaven van Neurenberg.

 

Eveneens in 1997 ondervond Transavia vlucht 462 schade tijdens een ruwe landing. De Boeing 757-200 vloog van Gran Canaria op de Canarische Eilanden naar Amsterdam Airport Schiphol. Het vliegtuig kwam hard neer als gevolg van harde, vlagerige wind in Amsterdam. Bij de landing raakte het landingsgestel ernstig beschadigd. Hoewel het vliegtuig ongeveer 3 kilometer over de landingsbaan schoof, vielen er geen ernstige gewonden. Het vliegtuig werd gerepareerd en keerde terug in dienst.