KLM of Emirates: Welke maatschappij is beter?

KLM Royal Dutch Airlines en Emirates zijn twee van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het vergelijken van de belangrijkste kenmerken van de beide maatschappijen helpt uiteraard om de twee beide airlines van elkaar te onderscheiden. Door het vergelijken van de erkenning van de sector, de ervaringen met de vluchten, het beleid en de netwerken van de bagagevrijstelling kunnen we zien welke luchtvaartmaatschappij beter is.

 

 

Skytax beoordelingen van KLM en Emirates

 

Skytrax is een toonaangevende organisatie voor de beoordeling van het luchtvervoer en biedt een maatstaf voor de kwaliteit van de dienstverlening. Beide luchtvaartmaatschappijen zijn gecertificeerd als een vier sterren maatschappij. Vier sterren classificaties worden toegekend aan luchtvaartmaatschappijen met goede algemene kwaliteitsprestaties. Het staat voor goede normen in de cabines, aan boord en op de luchthaven, en voor de dienstverlening van het personeel.

Op de Skytrax World Airline Awards 2019 was Emirates de 5e beste luchtvaartmaatschappij, terwijl KLM op de 18e plaats stond. Emirates kreeg ook extra onderscheidingen, waaronder de 19e plaats voor het beste cabinepersoneel. De luchtvaartmaatschappij werd ook erkend met ‘s werelds beste inflight entertainment. Emirates stond ook op de 4e plaats voor de beste business class en op de 6e plaats voor de beste economy class.

 

 

KLM & Emirates – Het verschil

 

Er zijn twee klassen van dienstverlening op KLM-vluchten, Business Class en Economy.

World Business Class op intercontinentale vluchten heeft volwaardige stoelen, een privacyscherm en persoonlijk vermaak. Europe Business Class biedt extra beenruimte, meer relaxruimte en een luxueuze maaltijd. Economy class is inclusief gratis maaltijden op alle vluchten plus entertainment tijdens de vlucht op intercontinentale vluchten. Economy Comfort-stoelen zijn ook beschikbaar met extra beenruimte.

De Emirates’ First Class wordt erkend als ‘s werelds beste First Class 2020 in de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards en biedt ultieme afzondering. De First Class suites zijn volledig gesloten op de Boeing 777’s van de Emiraten, terwijl de Airbus A380’s zijn voorzien van een privacydeur. Fijne diners, een douchecabine aan boord en een loungebar zijn ook beschikbaar. Business Class beschikt over gastronomische maaltijden en een loungestap vanuit uw luie stoel, terwijl Economy Class beschikt over een regionale keuken en comfortabele zitplaatsen.

 

 

Inflight-entertainment – Emirates versus KLM

 

Met een vloot van 270 vliegtuigen van Boeing 777 en Airbus A380 biedt Emirates een consistente ervaring aan boord. Het Inflight-entertainment van de luchtvaartmaatschappij heeft een mix van films, televisieprogramma’s en Live TV. Er zijn meer dan 4.500 kanalen beschikbaar. Wi-Fi wordt ook aangeboden op alle vluchten. Aan boord zijn tegen betaling dataplannen beschikbaar, of u nu gewoon wilt chatten of snuffelen en streamen.

KLM heeft een mix van 204 vliegtuigen met Boeing 777, 787 en 737, Airbus A330 en Embraer 190 en 175. Dit betekent dat de ervaring van de passagiers kan verschillen. Aan boord van bepaalde vliegtuigen is WiFi beschikbaar. Chatten inclusief via WhatsApp en Facebook Messenger is gratis beschikbaar als er Wi-Fi is. Afhankelijk van het vliegtuig zijn er extra datapakketten beschikbaar. Op bijna alle intercontinentale vluchten, waaronder meer dan 200 films, wordt meer dan 1.000 uur entertainment aangeboden.

 

 

KLM vs. Emiraten bestemmingen

 

De oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog steeds onder haar oorspronkelijke naam opereert, KLM, vliegt al sinds 1919. Vanaf december 2020 vliegt KLM op 141 bestemmingen vanaf haar hub Schiphol. Bestemmingen zijn onder meer steden in Amerika, Europa, Afrika en Azië. Via codesharing vliegen KLM en haar partners naar meer dan 800 bestemmingen. Daarnaast bereikt SkyTeam meer dan 1.150 bestemmingen.

Emirates biedt vluchten naar meer bestemmingen. Vanaf december 2020 vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf haar hub in Dubai naar 157 bestemmingen. De routes bestrijken Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en de Stille Oceaan. Hoewel de luchtvaartmaatschappij geen lid is van een wereldwijde luchtvaartalliantie, heeft zij wel codeshare-overeenkomsten met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor wordt het netwerk van de Emirates uitgebreid tot meer dan 5.250 bestemmingen.

 

 

Bagagevrijstelling

 

KLM biedt één gratis ingecheckte tas voor intercontinentale vluchten in Economy Class en twee in business class. In Europa zijn ingecheckte tassen gratis met alleen standaard- en flextarieven. Op bepaalde intercontinentale vluchten zijn twee gratis tassen in Economy Class mogelijk.

Emirates biedt een vergelijkbaar ruimhartige bagagepolitiek. Eén of twee gratis tassen kunnen worden ingecheckt, afhankelijk van de tariefklasse Economy Class. De toegestane hoeveelheid voor Emirates Business en First Class passagiers is twee tassen, maar dan wel met een hoger gewicht in de Economy Class.

 

 

KLM of Emiraten – Het oordeel

 

Bij het vergelijken van reputatie, vliegervaring, bestemmingen en bagagevrijstelling heeft Emirates een voorsprong op KLM. Beide bieden gratis maaltijden en een ruimhartig bagagebeleid. Tegelijkertijd heeft de in Dubai gevestigde luchtvaartmaatschappij een groter netwerk en staat zij bekend als marktleider in de sector. Voor wie op zoek is naar luxe biedt Emirates ook een First Class service die KLM niet aanbiedt.