Vliegtijd van Liverpool naar Amsterdam

Als u vanuit Liverpool vliegt, vertrekken alle rechtstreekse vluchten vanaf Liverpool John Lennon (LPL), algemeen bekend als Liverpool Airport. U landt op de luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS), vaak Amsterdam Airport genoemd. Non-stop vluchten van Liverpool, het Verenigd Koninkrijk naar Amsterdam, Nederland hebben een duur van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Bij de berekening van de vluchttijd wordt ervan uitgegaan dat de gemiddelde vliegsnelheid van een verkeersvliegtuig 500 mph bedraagt, wat overeenkomt met 434 knopen of 805 km/u. De precieze tijd varieert echter naar gelang van de windsnelheid. Bovendien komt daar nog eens 30 minuten bij voor zowel opstijgen als landen.

Op een rechte lijn is de afstand van Liverpool naar Amsterdam 544 kilometer, dat is ongeveer 338 mijl vliegroute oostwaarts over Engeland en de Noordzee. Deze vliegtijden zijn berekend op basis van deze rechte lijn afstand.

 

 

Liverpool en Amsterdam tijdzones

 

Het is raadzaam om er rekening mee te houden dat de tijdzone op Liverpool Airport- John Lennon verschilt van Amsterdam Airport -Schiphol, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis.

Slechts één luchtvaartmaatschappij vliegt op deze routes – EasyJet airlines en de vertrektijd ligt tussen 09:50 en 20:55 uur.

Let er echter op dat de vertrek- en landingstijden soms kunnen verschillen, dus vergeet niet de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor de exacte data en de tijden waarop u wilt vliegen. De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks en heeft momenteel de snelste reistijden.