Met KLM óf TUI vliegen naar Curaçao?

Sinds de komst van de Boeing 787 Dreamliner in de vloot van TUI heeft KLM er een geduchte concurrent bij. Ook het verschil in service is de laatste jaren steeds kleiner geworden, al zijn de meningen daarover natuurlijk verdeeld. Hoe zit het eigenlijk met lange vluchten naar bestemmingen als Curaçao, kan ik op deze vluchten wel comfortabel vliegen met TUI of kan ik beter kiezen voor KLM?

 

 

Vliegen met TUI naar Curaçao

 

Met Tui kun je zowel een pakketvakantie (accommodatie + vliegticket) als een los vliegticket naar Curaçao boeken. Je betaalt in principe alleen voor de stoel. Voor reserveringen en ruimbagage moet je bij Tui bijbetalen. De basisprijs bij TUI betreft één stuk handbagage. Tijdens de vlucht is alleen water en frisdrank gratis, hoewel de service bij verre bestemmingen wel uitgebreider is geworden. Zo krijg je een entertainment set en worden er meer gratis drankjes, snacks en een gratis maaltijd aangeboden.

 

 Booking.com

 

 

Dagelijkse TUI vluchten naar Curaçao

 

TUI heeft een dagelijkse vluchtverbinding van Schiphol naar Curaçao. Meestal vlieg je op de heenreis direct naar Willemstad, maar op de terugreis vlieg je vaak via Aruba of Bonaire. Als alles soepel verloopt wordt je reis hiermee zo’n drie kwartier verlengd.

 

 

Bekijk hier TUI vluchten

 

 

 

De comfort en de luxe van TUI en KLM

 

TUI biedt naast de Economy Class extra service en beenruimte met de Comfort en Deluxe klasse. Vliegen met Comfort is een paar tientjes duurder en voor een lange vlucht naar Curaçao het geld zeker waard. Met Deluxe ben je ongeveer €100,- duurder uit. Of je het verschil dat je hiermee krijgt de moeite waard vind is persoonlijk. In ieder geval is de stoelruimte van Comfort afdoende voor lange mensen en hoef je in dit opzicht niet te kiezen voor Deluxe.

 

 

Vliegen met KLM naar Curaçao

 

Vliegen naar Curaçao met KLM is iets duurder, maar veel mensen hebben het er voor over om met KLM te reizen. Bij KLM is alles inclusief en geniet je van volop service. Bovendien is de beenruimte is in de Economy class goed te doen voor lange mensen. De reiservaring in Economy is wat betreft stoelruimte vergelijkbaar met de Comfort class van Tui.

Iemand van 2 meter lang kan bij KLM prima zitten in de standaard Economy (79 tot 81 cm beenruimte) maar bij TUI Economy (76 cm beenruimte) zit je met deze lengte net iets te krap. Handige tip voor lange mensen: probeer als je met KLM Economy naar Curaçao vliegt een stoel achter in de cabine te krijgen: die hebben net iets meer beenruimte dan de stoelen voorin.

 

 Booking.com

 

 

Dagelijkse KLM vluchten naar Curaçao

 

KLM heeft een dagelijkse vluchtverbinding naar Curaçao met soms zelfs 2 vluchten per dag. Meestal vertrek je in de ochtend en kom je met een rechtstreekse vlucht halverwege de middag aan op Curacao. Op de terugreis vlieg je in de loop van de middag terug en kom je de volgende dag ‘s ochtends vroeg aan in Amsterdam.

Bij KLM kun je duidelijk aangeven of je een rechtstreekse vlucht prefereert of dat je bereid bent om met een tussenstop te vliegen. In geval van een tussenstop zul je tussentijds landen op een van de andere eilanden van het Koninkrijk (St. Maarten, Aruba of Bonaire). Houd er rekening mee dat de terugvlucht niet automatisch zonder tussenstop is als je op de heenreis direct naar Curaçao vliegt.

 

 

Vliegen met TUI of KLM naar Curaçao?

 

Het verschil tussen TUI en KLM is de laatste jaren wel wat kleiner geworden. Bij TUI heb je ook steeds meer service aan boord. Helaas heeft TUI  vanwege de pakketreizen vaak wel veel kinderen en baby’s aan boord.

Mede daarom vinden nog steeds de meeste mensen dat KLM een stuk hoger scoort als het gaat om service en comfort aan boord.

 

Bekijk beschikbaarheid bij KLM

 

 

Vond je het handig om te lezen? Help ons en geef ons wat social love en deel deze blog ❤ Dankjewel! 🙂

 Booking.com