December 22, 2019

Als buitenlander reizen van de VS naar Amsterdam – Weetjes

VS naar Amsterdam reizen

Waar moet je naar kijken voordat je van de VS naar Amsterdam reist?

 

Voordat u van de VS naar Amsterdam reist, is het raadzaam om zoveel mogelijk te weten te komen, voordat u aan boord gaat van uw vlucht naar Schiphol. Dit geldt booral als u van plan bent een kort verblijf te plannen. Bij een langer verblijf, heb je meer tijd om te profiteren van het advies van locals ter plaatse,

 

Paspoort en visum

U heeft geen visum nodig om Nederland te bezoeken als de duur van uw verblijf minder dan 90 dagen zal zijn. Uw paspoort moet drie maanden geldig zijn na uw vertrek uit Nederland. (Merk op dat het Schengengebied in het algemeen 6 maanden paspoortgeldigheid vraagt na vertrek uit de regio.) Om langer te blijven die 90 dagen, zorg ervoor dat de informatie die u ontvangt correct en officieel is.

 

Beste tijd om Amsterdam te bezoeken

Je denkt misschien dat de zomer de gunstigste tijd is om Amsterdam te bezoeken. Echter, er is een ding dat je nodig hebt om te kampen met dan. Je raadt het al, de drukte. Als zonnige dagen en de stranden belangrijk voor je zijn, dan zijn er manieren om lange rijen en zwaar verkeer te omzeilen. Begin je dag vroeg, of, als alternatief, begin laat. Veel bezoekers vinden echter veel voordelen in het wachten tot de winter of de lente.

 

Winter in Amsterdam

In de winter is Amsterdam zowel binnen als buiten verfrissend. Tussen de musea, ijsbanen en prachtige eetgelegenheden, zult u niet opraken van activiteiten. Het Lichtfestival tussen november en januari is niet te missen.

 

Lente in Amsterdam

Bijna alles wat je doet in de zomer, kan worden genoten in het voorjaar. Wat je alleen doen in de lente, is genieten van het tulpenseizoen, met name Keukenhof, dat gesloten is tijdens de andere negen maanden van het jaar!

 

Waar te verblijven in Amsterdam

Aan woonruimte in Amsterdam is geen gebrek. De truc is om te vinden wat u zoekt in termen van prijsklasse. Bedenk wat voor uw relevant is. Bijvoorbeeld:

  • Luxe accommodatie
  • Waar te verblijven als je op een krap budget
  • Vreemde of prachtige accommodatie
  • Een woonboot?

Voor hotels kijk HIER

 

Reizen door Amsterdam

Vervoerswijzen zijn talrijk en gevarieerd:

 

1. Ga mee met de stroom

We hebben het over fietsen. Ze lijken te groeien op bomen in Amsterdam. Het is niet nodig om jezelf te verdedigen tegen de aanval van fietsen. Huur er zelf een. Bike City is een bedrijf in de centrale Jordaan. Ze verhuren fietsen die niet schreeuwen, “Ik ben een toerist!”. Echter, leren de regels van de weg voordat u uiteengezet. Als u liever toert met een groep, kijk dan in fietstochten door de stad, bijvoorbeeld Mike’s Bike Tours.

 

2. Hop-on, hop-off kanaalbus

Een uitstekende manier om Amsterdam te verkennen, zonder tijdsdruk, is het kopen van een 24-uurs ticket op de kanaalbus. Stap in en stap uit, tussen sightseeing en ontspannen op een rondvaartboot.

 

3. Treinen, trams en bussen.

Amsterdam beschikt over een super georganiseerd transportsysteem, waardoor het heel gemakkelijk is om je te verplaatsen zonder te hoeven zoeken naar parkeergelegenheid. Het is niet overdreven uitdagend om uit te vinden hoe je van A naar B. Verschillende passen en kortingen zijn beschikbaar, en de 9292 site is een grote bron van hulp.

 

Je zult niet verhongeren in Amsterdam

Wat uw smaak in eten of drinken ook is, u vindt het in Amsterdam. Veel eetgelegenheden hebben hun eigen speciale sfeer, met hun geschiedenis, decor, chef-kok keuzes, internationale keuken, locaties, en entertainment. Maar één ding is duidelijk. Je moet wat Nederlandse gerechten ervaren tijdens een bezoek. Ga niet weg zonder oliebollen, poffertjes, Hollandse haring en stroopwafel te proeven. Sommige van deze lekkernijen kunnen ook worden gekocht bij straatkraampjes, bakkerijen en speciaalzaken.

 

Tip: Als je op zoek bent naar koffie, ga dan niet naar een coffeeshop (koffiehuis). Uw koekjes kunnen worden doorspekt met cannabis. Voor koffie en bier u genieten van een van de vele cafés in Amsterdam, waarvan vele op terrassen, of langs grachten.