De beste checklist voor een festival met camping

Genieten van modderpoten, drankjes, gezelligheid, dansjes en vette muziek. Veel festivals hebben tegenwoordig ook een camping erbij, zodat je kunt blijven slapen en zo de volgende dag meteen weer opnieuw kunt genieten. In de weken voorafgaand aan het festival is er natuurlijk al veel voorpret te beleven; je koopt de tickets, trommelt je vrienden op, bekijkt eventuele foto’s van eerdere edities en verheugt je al helemaal op het festival.

Ook moet je daarbij natuurlijk je overnachting(en) goed voorbereiden, zodat je met een gerust hart naar de camping kunt gaan. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we hier een checklist opgesteld met alle zaken die je absoluut niet mag vergeten.

 

 

 

De basis checklist voor een festival

 

Om te beginnen is het natuurlijk handig een tent mee te nemen, anders kom je niet heel ver. Zorg voor een goede en stevige tent die niet lek is en die makkelijk op te zetten en op te ruimen is. Daarbij horen dan ook je slaapzak, kussen en eventueel lampje voor in de tent. Ook is het wel handig om haringen mee te nemen en eventueel een paar extra, want je weet nooit wat er gebeurt.

 

 

 

Kleding en toiletspullen checklist

 

Daarnaast is het belangrijk om voldoende kleding mee te nemen. Het weer kan zomaar omslaan, dus zorg voor warme én wat luchtigere kleding. Ook je pyjama en voldoende schoon ondergoed mag je niet vergeten. Goede schoenen zijn ook zeker een must; een hele dag dansen en springen op slippers is voor niemand een pretje. Neem je slippers echter wel mee, voor als je gaat douchen bijvoorbeeld. Wel zo hygiënisch. Neem lekker wat doucheproducten mee om je tussendoor een beetje op te kunnen frissen en zorg ervoor dat je zonnebrandcrème én aftersunlotion niet vergeet. Vooral in de zomer heb je dit echt wel nodig.

Denk ook aan een tandenborstel, tandpasta, make-up + remover, deodorant en condooms (onder het mom van ‘je weet nooit wat er gaat gebeuren’). Ook is het wel handig om een klein doosje met medische hulpmiddelen bij je te hebben met onder andere pleisters en medicijnen. En vergeet de wc-papier niet; het is en blijft een camping.

Om overdag altijd wat spulletjes op zak te hebben kun je een klein tasje meenemen. Stop hier dan je pinpas, legitimatiebewijs, je telefoon en andere kleine dingen in zodat je hier altijd toezicht op hebt.

 

 

 

Wat nog meer mee naar een camping festival?

 

Verder wil je natuurlijk wel ultiem van het festival kunnen genieten en alle herinneringen opslaan op je telefoon. Neem dus een aantal volle powerbanks mee, vooral als er geen stroomvoorziening is om je telefoon op te laden. Vergeet niet om je portemonnee mee te nemen met contant geld, je pinpas en je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort. Stop hier ook je tickets bij, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Ook kan het handig zijn om een paraplu of poncho mee te nemen voor het geval dat het gaat regenen, maar vergeet ook zeker niet je zonnebril in je tas te stoppen. Neem ook wat flesjes water mee, zodat je altijd even lekker wat water kunt drinken en vergeet niet om een flesje desinfectiegel in je tas te stoppen. Het is tussendoor wel even fijn om je handen te desinfecteren na een bezoekje aan het toilet.

En het belangrijkste: vergeet vooral je vrienden niet mee te nemen! Ze passen dan wel niet in je tas of koffer, maar horen er uiteraard wel degelijk bij. Geen fantastisch festival zonder een fantastisch gezelschap. Kortom; inpakken en gaan met die banaan!