Cadeau voor de aanstaande papa en mama (30 tips)

Verwachten mensen in je directe omgeving een kleintje? Dan is het handig om alvast aan een cadeau te denken. Om nu alvast te geven, tijdens een babyshower of wanneer de spruit ter aarde is gekomen. Dertig tips!

 

 

Knuffels

Knuffelen om ze te feliciteren, ja dat moet je later maar doen, als het weer mag. Maar knuffels als in knuffelbeesten zijn altijd welkom, en een vrolijk cadeau bovendien.

 

 

Bedrukt rompertje of slabbetje

Bedruk een rompertje of slabbetje met een originele tekst. Niet ‘mijn papa is beste’ of ‘mijn mama is de liefste’, want die krijgen alle baby’s al – dat doet intussen afbreuk aan de tekst. Denk eerder aan iets grappigs. Of gewoon de naam van de baby.

 

 

Baby- of peuterkleding

Kleding zal ook een aangenaam cadeau zijn, ook kleding voor wanneer de baby gaat groeien. (Aanstaande) ouders zijn druk met allerlei zaken, dus is het lief wanneer jij alvast vooruit denkt. Check de mini-All Stars van Converse eens!

 

 

Waardebonnen

Nog een praktisch cadeau: waardebonnen, bijvoorbeeld voor de babywinkel. Misschien vinden de ouders het handiger om zelf dingen te bestellen met een waardebon.

 

 

Voorraad luiers

Check even welk merk luiers ze (willen) gebruiken en haal daar een voorraad van. Is helemaal geen gek cadeau!

 

 

Flesje bubbels

Een flesje bubbels, eventueel alcoholvrij voor moeders, of eentje die ze samen op kunnen drinken wanneer dat weer mag i.v.m. borstvoeding. Op de geboorte moet uiteindelijk geproost worden.

 

 

Baby-rockmuziek

Je kunt een playlistje met rockmuziek samenstellen die speciaal voor baby’s is gemaakt, of er een cd’tje van kopen. Van diverse bands zijn de rocknummers omgetoverd tot speeldoos-achtige deuntjes. Je kunt er niet vroeg genoeg kennis mee maken!

 

 

Helpen klussen in de babykamer

Geef jezelf cadeau, als je goed kunt klussen! Er zal toch ook een babykamer gecreëerd moeten worden en jij als handige vriend kan daar mooi voor zorgen.

 

 

Speelgoed

Dat we daar nu pas op komen. Speelgoed natuurlijk! Voor in de wieg, maar ook voor later, als het kindje zich gaat ontwikkelen. Denk dan aan Duplo, blokken, rammelaars, emmer en schep, etc.

 

 

Een baby-meetlat, voor aan de muur

Met zo’n meetlat aan de muur in de babykamer kunnen de ouders prima bijhouden hoe snel hun kleine groeit. Vaak zijn ze geinig vormgegeven.

 

 

Bied jezelf aan als oppas

Maak op de PC een tegoedbon voor jezelf als oppas. Scheelt hun geld, en wellicht vind jij het leuk om te doen. Ook kun je andere diensten op de bon zetten, zoals boodschappen doen of helpen in de huishouding.

 

 

Een mobile, voor boven de wieg

Op zijn eerste mobieltje zal de baby nog even moeten wachten, maar jij kunt hem of haar wel een mobile geven, zo’n geval dat boven de wieg hangt met allerlei kinderfiguurtjes erop.

 

 

Een babyboek

Mensen vergeten tegenwoordig hun foto’s af te drukken, maar een oldschool babyboek waarin ze afgedrukte foto’s kunnen printen is natuurlijk een leuk idee.

 

 

Symbolisch cadeau: een geboorteboompje

Met een geboorteboompje symboliseer je het opgroeien van het kind. Google het woord maar even. Leuk voor in de tuin en om later verjaardagspartijtjes onder te vieren.

 

 

Een geboorteklokje

Als je het geboortekaartje binnen hebt, kun je daarmee een klokje of iets anders laten bedrukken.

 

 

Een hobbelpaardje

Hobbelpaardjes bestaan er in alle soorten en maten. Je kunt ook de naam van de baby erop laten zetten.

 

 

Een badcape

Hiermee bedoelen we niet de cape van batman, maar een badstoffen cape voor de baby, met een capuchon. Ziet er cool uit!

 

 

Andere cadeau’s

Voorleesboekjes, een spaarrekening, mini-muziekinstrumenten zoals trommels en fluiten, een fotosessie voor het hele gezin, opblaasdieren voor op vakantie, een gipsafdruk van de zwangere buik, vrolijke dingen voor aan de muur van de babykamer, een babyzwembadje, een klein parasolletje dat je op de kinderwagen kunt monteren, een lekker warm dekentje met tekst, een kinderstoel, een trappelzak, slofjes, een auto-babyzitje, het hangt natuurlijk af van jouw budget en wat je leuk vindt, maar hopelijk kun je met deze tips voorlopig even uit de voeten.