Complete checklist kamperen met de baby

Kamperen met je baby: hoe werkt dat?

 

Als je als fervent kampeerder je eerste kind krijgt, betekent dat voor sommige mensen het einde van die gezellige kampeervakanties met veel vrijheid. Met een kleintje gaan kamperen is immers bijna niet te doen, toch? Nee hoor. Je kan juist prima op kampeervakantie blijven gaan met je baby. Het vergt wel enige voorbereiding en je ter plekke aanpassen aan de slaapuurtjes van je kind. En natuurlijk is het ontzettend handig als je een lijst met spullen hebt die je zeker moet meenemen.

 

 

 

Zoek een passende camping voor je kindje

 

Je kunt al beginnen met een camping te zoeken die erg geschikt is om met je baby heen te gaan. Misschien is die geweldig leuke camping van vorig jaar helemaal prima, die ken je immers. Maar een camping die juist is ingesteld op jonge kinderen past waarschijnlijk nog veel beter. Er is bijvoorbeeld een pierenbadje waar je met je kindje in kan zitten en het misschien wel zijn eerste ervaring in een zwembad kan opdoen. Beter dan meteen zo’n groot zwembad waar het een drukte van jewelste is.

Daarnaast heeft dit soort campings ook andere voorzieningen die op kleine kids zijn ingesteld. Denk bijvoorbeeld aan een plek in de doucheruimte waar je je baby op een aankleedkussen kan uit- en aankleden.

 

 

 

Must meeneem kampeerspullen voor je baby

 

Wat zijn nu de dingen die je zeker moet meenemen als je met jullie baby op kampeervakantie gaat? We beginnen met de reis. Je bereidt thuis alvast zijn hapjes voor onderweg, maak het jezelf makkelijk. Zorg er wel voor dat je kindje ongeveer in zijn dagelijkse ritme blijft. Met een extra zonneschermpje in de auto voorkom je dat het teveel in de zon ligt.

Zorg er ook voor dat je je draagzak en kinderwagen bij de hand hebt. Leg die dus pas als laatste in de auto.

 

 

 

Op de camping aangekomen

 

Bekijk ter plekke waar je jouw kindje het beste kan laten slapen, op verschillende momenten van de dag. En vergeet zeker niet je babyfoon: handig als je even bij de buren op de koffie gaat op een stukje verder van je caravan of tent van de zon geniet. Voor het zwemmen heb je je uiteraard al een tasje klaar staan, met daarin een zwembroekje, een handdoek, zwembandjes en iets opblaasbaars voor in het pierenbadje.

Voor bij je kampeerplek is een klein opblaasbaar badje ook een goed idee. Het neemt geen ruimte in de auto in, maar vergroot het babyplezier, vooral als het bij het zwembad wel erg druk is. Daarbij zeker in de zomer niet te vergeten: zonnebrandcrème, aftersun en een hoedje. Met dat tere babyhuidje gaat verbranding sneller dan je denkt.

Afhankelijk van zijn leeftijd neem je het beste ook wat boekjes en speelgoed mee. Als jullie baby het naar zijn zin heeft, hebben jullie ook een relaxte kampeervakantie.

 

 

Sanitaire babyspullen

 

Dan komt het: alle spulletjes om je baby te verschonen, te wassen, af te drogen en weer aan te kleden. Luiers vergeet je uiteraard niet, maar zwemluiers zijn zeker ook aan te raden. Bedenk iets om de gebruikte luiers in te doen, in de zon wil je er sowieso snel van af. Denk aan billendoekjes, washandjes, een emmer, shampoo en badgel, voldoende handdoeken, babytandenborstel en -tandpasta, crème voor de billetjes en vergeet zeker zijn badjasje niet! Als zijn leeftijd er al rijp voor is, zet dan ook het potje op de lijst.

Check van tevoren ook of je op jullie favoriete camping een wasje kunt draaien (neem wat wasmiddel mee). Met een baby in het gezelschap neemt je hoeveelheid te wassen kleding en handdoeken snel toe.

 

 

 

Slaapspullen voor babylief

 

Bovenaan de lijst met spullen hoort uiteraard dé slaapknuffel van je kindje. Voorkom drama doordat je baby niet wil en kan slapen zonder zijn knuffel. Neem eventueel een reserve knuffel mee. Natuurlijk denk je aan zijn campingbedje (hoe toepasselijk), een matrasje en deken of slaapzakje. Check van tevoren de weersvoorspellingen, het maakt zeker voor je kindje veel uit of het ’s nachts twintig graden blijft of afkoelt naar vijf. Dit geldt dus ook voor zijn kleding voor overdag.

 

 

 

Eten met je kindje

 

Je maakt het jezelf ook makkelijk door al zijn eetspulletjes mee te nemen. Denk aan zijn flesje of tuitbeker, een waterkoker, zijn favoriete pap, fruithapjes en natuurlijk zijn kinderbestek en kinderstoel, als die tenminste ook nog in de auto past. Een paar slabbetjes voorkomt wellicht veel extra was.

 

 

 

Laatste voorbereidingstip

 

Om te voorkomen dat je iets vergeet, maak je ruim van tevoren een lijst met spullen die je mee wil nemen, bijvoorbeeld in je telefoon, die heb je immers altijd bij je. Bedenk je gedurende de dag iets, dan noteer je dat meteen. Zo krijg je een handige lijst en vergeet je niets. Een fijne kampeervakantie met je baby!