June 14, 2019

Wonen in Amsterdam

wonen in Amsterdam

Amsterdam, met zijn excentrieke nachtleven en de charme van de oude wereld, is een droomstad voor velen. Deze stad van dijken en tulpen is ongetwijfeld een prachtige plek om te wonen

De grootste stad van Nederland is te vinden in de provincie Noord-Holland. Amsterdam is op Midden-Europese tijd – CET – en met zijn vlakke landschap, is een van de meest populaire bestemmingen van Europa. De stad wordt bezocht door bijna 5 miljoen toeristen per jaar.

Een hoge kwaliteit van leven wacht

Wonen in Amsterdam is een aantrekkelijke optie omdat het een hoge kwaliteit van leven biedt, waardoor de burgers een lage kosten van levensonderhoud krijgen. Er zijn tal van zakelijke kansen, en het kan een goede zet zijn op het gebied van financiën en baanzekerheid om te werken voor een groot Nederlands bedrijf als Phillips.

Helaas, de huren zijn hoog in de stad, met de grote gesocialiseerde woningmarkt rijden de vrije markt huurprijzen omhoog. Dan kun je weer besparen op het vervoer, want hoewel het Nederlandse openbaar vervoer uitstekend is, kun je gemakkelijk met de fiets door Amsterdam pendelen.

Medische zorg

Medische zorg is niet gratis in Amsterdam, maar veel vormen van zorg worden vergoed onder hun wettelijke zorgverzekering. Amsterdam heeft een reputatie voor het verstrekken van haar burgers met een hoog niveau van medische zorg, het verstrekken van maar liefst 11 ziekenhuizen.

Elk van de ziekenhuizen biedt verschillende gebieden van specialisatie, en terwijl sommige van hen lopen volgens een universitair medisch centrum, anderen zijn het onderwijzen van ziekenhuizen met banden met universitaire medische centra. Een van de Amsterdamse onderwijsziekenhuizen in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, maar er zijn er nog meer. Ook de algemene ziekenhuizen bieden een uitstekende zorgstandaard.

Goede keuze van de scholen

Er zijn ook goede scholen in Amsterdam met uitstekende faciliteiten en activiteiten. Er zijn een aantal goede internationale scholen die wereldwijd erkende leerplannen aanbieden. Ook, onder de door de staat gefinancierde scholen, vindt u scholen volgens bepaalde principes aan u passen. Kinderen gaan vanaf 4 jaar naar school en vanaf 6 jaar volgen de kinderen een jaar lang een Nederlands onderdompelingsprogramma.

Genoeg om te wonen en te houden in Amsterdam

Als het gaat om vrije tijd is de stad aantrekkelijk en heeft een luchtige, feestelijke sfeer met zijn vele bruggen en een bar op elke hoek. Natuurlijk, de beste manier om rond te reizen in de stad is om te wandelen of te fietsen. Amsterdam staat ook bekend om zijn vele grachten, en in feite maakt het 17e-eeuwse grachtengebied van Amsterdam deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Er zijn meer dan 2 000 woonboten op deze grachten en velen van hen zijn eigenlijk bezet door bewoners. U er een huren als u wilt en genieten van een uitje in de stad aan de gracht. Sommige zijn self-catering terwijl anderen als een drijvende hotel zijn.

Amsterdam citylife

Zonnig weer is niet te tellen op

Amsterdam heeft nogal wat regen dus het is goed om te weten dat de zonnigste, warmste maanden zijn tussen juni en augustus, met temperaturen variërend tussen 20 – 27° Celsius.

Een bezoek aan deze geweldige Nederlandse stad begint meestal met een landing op Schipol Airport, een luchthaven die meer directe vluchten biedt dan welke andere luchthaven ter wereld dan ook. De luchthaven staat vermeld als een van de beste die er is, catering voor ongeveer 50 miljoen passagiers per jaar.

Wennen aan de Euro in Amsterdam

U moet weten dat de Europese euro (€) de munteenheid is in Amsterdam en Nederland, omdat er voldoende bestedingsmogelijkheden zijn vanaf de luchthaven. Mensen die naar de stad vliegen genieten van de gastvrije houding ten opzichte van bezoekers die naar de stad komen voor de geweldige coffeeshops, de grachten, de fascinerende architectuur zowel antiek als modern, het nachtleven, de overvloed aan activiteiten en het feit dat de stad bekend staat als een bestemming voor waar voor je geld.

Meer informatie over eten in Amsterdam

De meeste bezoekers van Amsterdam willen een aantal van de geweldige eet- en drinkmogelijkheden in de stad uitproberen en een voorproefje krijgen van het heerlijke eten dat wordt aangeboden. Een goede plek om te beginnen is bij De Foodhallen. Dit is een foodhall gevonden in een oud tramdepot in Amsterdam Oud West. U winkelen voor veel lokale producten, een film bekijken en een bezoek brengen aan de vele restaurants en bars. Naast dineren zijn er ook andere vormen van entertainment en u kiezen voor bingo of jazz-avonden.

Als het regent in de stad, is er nog veel om u te vermaken. Er zijn veel musea in de stad en ze zijn ook niet je traditionele saaie musea. Ze zijn interactief en interessant. Een regenachtige dag in de stad is zelfs het perfecte moment om cultuur te krijgen van musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh museum.

Veel natuur

Als de zon opkomt, en je zou kunnen doen met wat natuur, de stad heeft meer dan 30 parken. U uw keuze maken uit een prachtige selectie van groene ruimtes in de stad uit onder andere Oostepark, Vondelpark en Rembrandtpark. Elk van deze parken, evenals de Botanische Tuinen, bieden hun eigen culturele evenementen gedurende het jaar.

Je zien waarom Amsterdam zo’n geweldige stad is om te bezoeken en om in te wonen. De fascinerende cultuur is een juweeltje op uw Europese reislijst – geen wonder dat het wordt beschouwd als een stad voor iedereen, en u vindt de perfecte accommodatie ook dat is precies goed voor jou.