Amsterdamse parkeertarieven / tarieven

Met de auto door Amsterdam rijden

Een gids voor parkeren in Amsterdam

Rijden in elke grote stad kan stressvol zijn. Echter, een manier om de stress te verlichten is om uit te vinden zo veel als je over parkeren. Of u nu met uw eigen auto of een huurauto rijdt, weten waar u hem veilig parkeren, is een gewicht uit uw hoofd.
Zoals u zou verwachten, zijn parkeerplaatsen in de stad op een premie. Verwacht dat ruimtes zeer snel worden genomen. In het centrum van de stad, u ook verwachten dat de kosten hoog zijn.
Openbaar vervoer
is uitstekend in de stad, maar als autorijden uw voorkeur heeft, zijn hier de opties voor parkeren.

Parkeren op straat

Om te parkeren op straat in Amsterdam, moet je een parkeerkaart kopen bij de parkeermeter machine. Je moet je voertuigregistratie verstrekken, dus zorg ervoor dat je er een notitie van hebt. Ticketautomaten accepteren alleen betaling via debet- of creditcards.
De stad is opgesplitst in verschillende zones, en elk heeft zijn eigen parkeertarieven op straat. De duurste zone is het binnenste centrum met €7,50 per uur. Hoe verder weg van het centrum u park, hoe lager de prijs. Kijk uit voor de Blue Zones, want je hier tijdelijk gratis parkeren. U hoeft echter een blauwe parkeerschijf weer te geven om in deze gebieden te parkeren.

Parkeerplaatsen

In het centrum van Amsterdam zijn verschillende off-street parkeergarages beschikbaar. Het grootste, Parking Centrum Oosterdok, gelegen in het centrum van Amsterdam, vraagt €20 voor tussen de 5 en 24 uur.
Ook buiten het stadscentrum zijn parkeerplaatsen beschikbaar. De parkeertarieven zijn veel lager, variërend van €1 voor 24 minuten tot €80 voor de dag.

Park + Ride

Park + Ride is populair in Amsterdam, en je vindt ze rond de A10 stadsring. In deze P+R-gebieden u de hele dag parkeren voor slechts 1 Euro.
Amsterdam is een heerlijk bruisende stad om te bezoeken. Reizen met de auto en wetende dat je het ergens veilig laten, stelt u in staat om ten volle van de ervaring te genieten.