November 16, 2019

Is Amsterdam een veilige stad?

Is Amsterdam een veilige stad?

Als je onderzoek doet op het internet en je vraagt om ‘de beste stad om te leven’, is Amsterdam een stad die altijd uitblinkt in ‘het beste van’ rankings.

De Nederlandse stad staat hoog in het veding vanwege de kwaliteit van leven en trekt mensen van over de hele wereld aan. Volgens de ‘Quality of Living’-ranking van 2018 is Amsterdam zelfs uitgeroepen tot een van de beste steden om in te wonen als het gaat om infrastructuur, sanitaire voorzieningen en klimaat.

Maar hoe zit het met misdaad? Is Amsterdam een veilige stad? Durf je ‘s nachts alleen over straat te lopen? Zijn er gebieden te vermijden?

Amsterdam gebieden te vermijden?

Amsterdam is een veilige stad om in te wonen en te bezoeken. Elke stad heeft zijn criminaliteit, maar in Amsterdam, het is een heel misschien geval van het vermijden van de gebieden die een beetje een probleem zou kunnen vormen.

Bijvoorbeeld, de beroemde rosse buurt kan wel een bezoek waard tijdens de dag, maar ‘s nachts lijkt het aan te trekken louche nacht-wezens op zoek naar een snelle buck onder de vele nietsvermoedende bezoekers te maken.

Menig bezoeker van dit gebied heeft hun camera uitgeklopt om een foto te maken van de sekswerkers in de ramen, en hebben hun camera’s van hen afgepakt en ook een boete moeten betalen. Als je echt een diepere blik op dit gebied wilt nemen, om veilig te blijven, eerder van plan om het te zien met een georganiseerde tour.

Ken je grenzen

Dan weer mensen misschien een beetje verrast om te leren dat je marihuana vrij te kopen in de meest gewone van coffeeshops. Voor sommige mensen, het kan een beetje gevaarlijk zijn, omdat degenen die niet bekend zijn met het kan willen proberen de wiet voor recreatieve of medicinale doeleinden. Ze kunnen eindigen met onaangename fysieke sensaties en onvoorspelbaar gedrag. Rook niet te veel tegelijk.

De meeste mensen gebruiken fietsen

Een enorme reden waarom Amsterdam als veilig wordt beschouwd, is dat omdat de meeste mensen op de fiets rondrijden, het gekrijs van de remmen en iemand die onder de wielen van een voertuig landt erg laag is. Amsterdam is aangenaam veilig, en de meeste van de misdaden zoals zakkenrollerij gebeuren toeristen. Ze hebben het te druk met de tijd van hun leven. Degenen die zijn naar Amsterdam als toerist zeggen dat toeristen veel groter zijn dan de lokale bevolking – dat is gewoon hoe populair de stad is. Iedereen in de wereld op zoek naar een fantastische vakantie in Europa wil ervaren wat deze fantastische stad te bieden heeft.

Wees gewoon verstandig

Alles wat nodig is om veilig te zijn is verstandig te zijn, zoals het vermijden van rustige straten ‘s nachts, voorzichtig zijn op de treinen en niet het weergeven van zeer dure sieraden. Voorzichtig zijn geeft je de kans om een geweldige tijd te hebben om een schat aan hoogtepunten in deze populaire toeristische stad te verkennen.