June 14, 2019

Typisch Nederlands eten om te proberen in Amsterdam

Zeg wat je wilt, mensen houden van hun eten en restaurants, meer nog wanneer op vakantie. Voedsel en de manier waarop het wordt bereid is veel belangrijker voor hen dan wat ze graag laten op.

Vis – het is een hoofdbestanddeel van de typisch Nederlandse keuken

Traditioneel Nederlands eten zal je zeker intrigeren, en omdat vis een nietje is van de Nederlandse keuken, kom je vis in verschillende vormen tegen. Haring of ‘Hollandse Nieuwe’ is misschien wel een van de bekendste Nederlandse gerechten die er zijn.

Dit bijzondere gerecht is vis, dus het is gezond en heerlijk. Het is een gerecht van genezen haring die wordt geserveerd met gehakte rauwe uien en augurken. De voorbereiding gebeurt volgens de Nederlandse traditie. Als je het echt op de Nederlandse manier wilt eten, til dan de Haring bij zijn staart op en dompel hem met je hoofd terug in je mond.

Misschien ben je een beetje terughoudend om deze Haring schotel te proberen, maar dan kibbeling misschien meer lekker voor je. Dit is gehavende en gefrituurde hapjes van witte vis zoals kabeljauw en die vervolgens wordt geserveerd met een pittige mayonaise kruidensaus.

Traditioneel eten zoals je moeder je gemaakt

De Nederlanders in Amsterdam weten dat iedereen snakt naar traditioneel eten zoals wat hun grootmoeders maakten, en je eigenlijk Moeders proberen, een restaurant in de stad waar alleen de meest traditionele Nederlandse gerechten worden gebruikt.

Voeg de groenten toe

Op een koude winternacht, die niet genieten van het idee van dikke soep voor voorgerechten. Je Amsterdam niet verlaten voordat je hun dikke erwtensoep met rookworst hebt geprobeerd. Deze dikke groene stoofpot heeft uien, wortelen, prei, selderij en erwten en is helemaal lekker, geliefd in heel Nederland, vooral in de winter.

Natuurlijk zeggen de Nederlanders dat deze soep zo dik moet zijn dat je soeplepel er zonder hulp in opstaat.

Stamppot is een ander ‘comfort food’, een oer-Hollands gerecht waar je aardappelpuree hebt gemengd met groenten zoals wortelen, zuurkool en boerenkool. De Nederlanders reserveren dit gerecht voor koude winterse avonden en serveren het met wat mosterd en rookwurst die een Nederlandse rookworst is. Al deze maaltijden worden genoten met uw keuze van rode en witte wijnen of bier.

Traditionele voedingsmiddelen die goed naar beneden gaan

Wanneer je ervoor kiest om uit eten te gaan in Amsterdam, bieden de Nederlanders heerlijk eten vol smaak. Dit omvat alle voedingsmiddelen, van ontbijt tot saladekommen tot sandwiches tot lunches en diners. Je zult in staat zijn om een aantal geweldige tips op te halen over hoe ze hun voedsel op smaak brengen en ze zelf uitproberen als je in zelfstandige accommodatie in de stad verblijft.

Je zult je vrienden thuis kunnen verrassen als je terugkomt en een Hollandse storm in je eigen keuken begint te koken.

Ritselen typische gemakkelijke bijgerechten

Zelfs Hollandse snacks zijn heerlijk. Wie houdt er niet van hete, zoute frietjes in al zijn verschillende vormen en smaken. In Amsterdam worden hun dikke Hollandse frietjes, patat of frites genoemd, geserveerd in een hete papieren kegel met veel verschillende toppings die je kiezen – van currykechup tot mayonaise tot tomaat en uidressing en nog veel meer.

Nederlandse zelfgemaakte frieten in Amsterdam – bij de Kerk Westerkerk

Ze zijn allemaal vinger-likken heerlijk. Kroketten zijn een andere smakelijke Nederlandse snack gemaakt met kalfsvlees of kip, evenals andere vleeswaren. Andere ingrediënten zijn aardappelpuree, groenten, specerijen en kruiden. In de vorm van een cilinder, de kroketten worden vervolgens gepaneerd en gefrituurd en meestal geserveerd als een bijgerecht.

Zoals we al zeiden, eten en vakanties gaan samen. Immers, er zijn weinig grotere genoegens in het leven dan een gezamenlijke maaltijd met vrienden en familie. Dit geldt vooral wanneer er zo’n heerlijke typisch Nederlands eten wordt geserveerd in trendy coffeeshops en restaurants waar Amsterdam geliefd en bekend om staat.

Wanneer je in Amsterdam bent, met zulke heerlijke maaltijdopties, hoef je niet te raden wat je volgende maaltijd zou kunnen zijn. U bemonstering alle voedingsmiddelen die de lokale bevolking graag eten. Wat is een betere manier dan om ze te proberen in een van de vele geweldige Nederlandse restaurants die er zijn. Er zijn gewoon zo veel heerlijke eten opties om te proberen en in de meest heerlijke instellingen.