Waar en wanneer zijn de markten in Amsterdam?

Amsterdamse markten
De markten van Amsterdam: Waar zijn ze, en wanneer zijn ze Open?

De stad Amsterdam heeft meer dan 30 markten, die samen aan al uw behoeften kunnen voorzien: eten, meubels, kunst, kleding, cultuur en meer. Of u nu een bezoeker, een expat, of lange tijd inwoner van Amsterdam, er is iets voor u klaar. Veel markten zijn elke dag geopend. Anderen openen twee of drie keer per week. Markten die items zoals producten en bloemen verkopen, openen hun kraampjes tijdens hun eerste seizoenen.

 

Voedsel en bloemen

Bloemenmarkt (Flower Market)

De drijvende bloemenmarkt van Amsterdam, Bloemenmarkt,brengt u in nauw contact met veel van de prachtige bloemen van Nederland – niet alleen tulpen. U bollen, zaden en boeketten kopen. Als u niet koopt, zijn de prachtige kleuren en de aroma’s van de bloemen voldoende om een bezoek te rechtvaardigen.

 • Waar: Singelkanaal, 630 – 600, tussen Koningsplein en Muntplein
 • Wanneer: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur, zondag van 11.30 tot 17.30 uur

Boerenmarkt boerenmarkt op de Noordemarkt

De Boerenmarkt is een van de drie markten in de buurt van de Jordaan. Tussen de drie markten, vindt u alles wat je nodig hebt, inclusief antiek. Oh, maar zulke lekkernijen wachten op je op de Boerenmarkt. De verse, biologische producten kunnen worden aan de duurdere kant – maar de moeite waard als je op zoek bent naar kwaliteit. Dit is geweldig voor expats en bewoners, maar zelfs als je een toerist bent, neem deze markt op uw route. Geniet van een voorproefje of twee van de gebakken producten en bekijk het vlees, kaas, groenten en fruit, granen, specerijen, champignons en oliën – allemaal biologisch geproduceerd.

 • Waar: Noordermarkt 42B, op 10 minuten lopen van centraal station
 • Wanneer: De grote dag voor alle drie de markten is zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur, maar de Boerenmarkt is ook open op maandag van 9.00 tot 13.00 uur

 

Meubels en kleding

Waterlooplein Markt (Waterlooplein)

De Waterloopleinmarkt staat ook wel bekend als de Joodse Markt vanwege de centrale ligging in wat oorspronkelijk een Joodse wijk was. Hoewel veel van alles beschikbaar is, is de markt bijzonder bekend geworden om zijn vintage kleding. Echter, als je toevallig op zoek naar John Lennon’s gitaar, bent u bij ons aan het juiste adres!

 • Waar: Waterlooplein 2
 • Wanneer: maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur

IJ-Hallen

IJ-Hallen is een rommelmarkt, maar is de juiste markt om te bezoeken als je koopjes nodig hebt in kleding, meubels en andere huishoudelijke artikelen. Dit maakt het de perfecte plek voor nieuwkomers in Amsterdam om hun huizen en kasten uit te kleden. Je gaat niet met lege handen weg. Deze markt is enorm.

 • Waar: T.T. Neveritaweg 15, dat is in Amsterdam Noord.
 • Wanneer: Eenmaal per maand in een weekend, van 9:00 tot 16:30 uur. Controleer hun agenda voordat je komt.

 

Kunst en cultuur

Kunstplein Spui Markt

De Stichting Amsterdam International Artists organisatie is verantwoordelijk voor het brengen van de Art Amsterdam Market. Met behulp van een verscheidenheid aan media, ongeveer 25 kunstenaars zijn aanwezig op de markt elke week, klaar om hun creaties rechtstreeks aan u te verkopen. Ze maken gebruik van een roulerend schema, zodat verschillende kunstenaars om deel te nemen elke week.

 • Waar: Op het Spuiplein, dat is een 15 minuten lopen, of een gemakkelijke tramrit, vanaf centraal station
 • Wanneer: zondag van 11:00 tot 18:00 uur

Spui Boekenmarkt

De Boekenmarkt aan het Spui ligt naast de Kunstmarkt. Voor zeldzame, ongewone, out-of-print boeken, of voor interessante documenten en posters, ga naar deze markt. Voor collector’s items, aarzel dan niet om te spreken met de verkopers. De markt lokt bezoekers, niet alleen uit Nederland, maar van over de hele wereld.

 • Waar: Op het Spuiplein, dat is een 15 minuten lopen, of een gemakkelijke tramrit, vanaf centraal station
 • Wanneer: Elke vrijdag, komen regen of zonneschijn (en ze echt betekenen dit), van 10:00 tot 18:00

 

Vlooienmarkten en goed, gewoon alles

Albert Cuyp Markt

Ook wel bekend als een straatmarkt, is er heel weinig kan men niet vinden op een vlooienmarkt. De Albert Cuyp-markt is uniek vanwege de bijzondere Nederlandse ambiance, een combinatie van warmte, vriendelijkheid, humor en gezelligheid. Echt, er is geen bepalend woord voor! Maar je vindt het in de Albert Cuyp, samen met het eten, stoffen, kleding, bloemen, bagage, cosmetica, sieraden, linnen, en echt, alles. Verkopers begonnen met de verkoop van hun waren in de late 18e eeuw. Vandaag de dag voldoet deze levendige markt aan de eisen van al hun klanten. Als er iets is wat je nodig hebt, zal iemand het voor je vinden.

En sla de haringkraampjes niet over!

 • Waar: De beroemde wijk De Pijp, een gemakkelijke, korte reis vanaf centraal station
 • Wanneer: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Dapper Markt

De Dapper Market, die meer dan 100 jaar oud is, biedt zo’n breed scala aan producten, dat als je een volledig leeg huishouden moet opzetten, je hier alles kopen wat je nodig hebt, inclusief voedsel. Aan de andere kant, bent u ook waarschijnlijk te vinden dat een item dat is je ontgaan voor zo lang, had je opgegeven hoop ooit te vinden.

 • Waar: Dapperstraat, 1093 BS, dat op 15 minuten lopen ligt van waterlooplein Markt, of bereikbaar is met tram, bus of trein
 • Wanneer: maandag t/m zaterdag, van 9:00 tot 17:00 uur

Blijf je in Amsterdam? Hier krijg je je beste hotelinfo

Beste hotels in het centrum

Beste hotels met een beperkt budget

Beste familiehotels

Beste hotel in de buurt van RAI

Beste Kanaal hotels

Beste hotels in de buurt van de Dam

Beste Boutique hotels

Beste luxe hotels in het centrum

Beste hotels voor koppels