October 11, 2019

Hoe ziet Artis Amsterdam Royal Zoo eruit?

Naar de Amsterdamse dierentuin

De Dierentuin artis in Amsterdam herbergt 750 soorten wezens, waaronder giraffen, zebra’s, chimpansees en olifanten in getransplanteerde natuurlijke habitaties. De Artis werd in 1838 geïnitieerd. Goed uitziende tuinen huisvesten honderden boomsoorten en eindeloze bloemen en planten die elke zomer en lente bloeien. Een vakantie hier is een fantastische dag voor oud en jong.

Ontdek de wonderen van de natuur in de Artis Royal Zoo

De Dierentuin van Artis Amsterdam biedt veel dingen, waaronder een indrukwekkende dierentuin, een idyllisch park, een museum, een aquarium, een planetarium, een prachtige tuin met prachtige 19e-eeuwse architectuur, en vooral een plek waar je de wonderen van de wereld ontdekken en de natuur bewonderen. Zevenhonderdvijftig soorten dieren, 300 boomsoorten en vele soorten planten leven hier.

Een spannende dag voor jong en oud

Ontdek de vele aspecten van Artis: van de kleinste wezens in het nabijgelegen Micropia Museum tot enorme exotische zoogdieren, en van briljante vlinders over de hele wereld tot dieren in de lokale grachten. Terwijl Artis de natuurlijke habitat van de dieren nabootst, kunnen bezoekers van de Afrikaanse savanne haaien en koraalriffen bewonderen. Het is altijd een fascinerende (en informatieve) reis voor kinderen, maar bezoekers van alle leeftijden vinden hier iets.

Moderne dierentuin

Artis kan een betrouwbare instelling zijn – toch werd het opgericht in 1838 – maar het is niet bang om na verloop van tijd te transformeren. Het nieuwste lid, Micropia, is een modern museum gewijd aan de wonderen van micro-organismen (boek een speciaal combinatieticket om van beide bezienswaardigheden te genieten). Veel evenementen zorgen er ook voor dat bezoekers terugkomen naar Artis. De meest voorkomende zijn ZOOmeravonden (zomeravonden): Artis is elke zaterdag tot zonsondergang geopend tijdens de zomer. Hier vinden picknicks, excursies, discussies en zelfs concerten plaats.

Wat te doen in de omgeving

Groen en tegelijkertijd heeft de centrale plantage veel te bieden. De combinatie van boulevards en musea met een levendig culinair en cultureel leven betekent dat het op slechts een steenworp afstand van Artis ligt. Andere grote attracties in Amsterdam, zoals het Nationaal Maritiem Museum, de Hermitage en het Tropenmuseum, zijn ook dichtbij. Het Royal Carre Theater en Hortus Botanicus zijn ook om de hoek. U drankjes en snacks drinken op de levendige Nieuwmarkt of in de vele snackbars rond de Linnaeusstraat.