Waar zijn de bioscopen in Amsterdam?

naar de film in Amsterdamm

Laten we naar de bioscoop

Naar de bioscoop gaan is altijd een goed idee, toch? Ook voor de bezoekers van Amsterdam. Je zou kunnen kijken voor een leuke activiteit te doen op een regenachtige dag of in de avonduren, en wat is er leuker dan gewoon achterover leunen, ontspannen, om een enorme emmer gevuld met zoete en zoute popcorn en kijken naar een film?
Eigenlijk niets.
Bij een bezoek aan Amsterdam heb je de luxe om veel verschillende bioscopen te hebben waaruit je kiezen. Je hebt de grote commerciële en de kleinere theaters. De grootste bioscopen zijn die behoren tot de ‘Pathé-keten’. Zij zijn het grootste bioscoopbedrijf van Nederland met high-end bioscopen met de nieuwste internationale blockbusters. Ook in Amsterdam heb je verschillende Pathé-bioscopen en verschillende locaties, zowel in als buiten het centrum.

Pathé Tuschinski

Pathé Tuschinski is de oudste Pathé-bioscoop van Nederland. Het is een prachtig gebouw met een oude Hollywood vibe. Funfact: Dit is ook de bioscoop waar alle grote openingsavonden en premières van films zijn. Maar natuurlijk is het ook open voor niet-beroemdheden. Omdat de locatie zo centraal is, is het de perfecte plek om een film te kijken wanneer u zich in het stadscentrum bevindt.
Adres: Reguliersbreestraat 26 /34 in Amsterdam

Pathé de Munt

Pathé de Munt ligt eigenlijk op een blok van Pathé Tuschinski. Dit klinkt misschien raar, te hebben om grote bioscopen van hetzelfde bedrijf zo dicht bij elkaar, maar het eigenlijk maakt veel zin. Tuschinski is een meer ouderwetse theater en toont ook veel niet-blockbuster films (bijvoorbeeld buitenlandse films zoals Turkse films, Hongaarse films, Koreaanse films en ga zo maar door). Hun doelgroep is een beetje ouder, date night mensen en toeristen.
Pathé de Munt is meer voor de lokale bevolking, trendy toeristen en de jeugd. Het is een veel modernere locatie en toont alleen de nieuwste en nieuwste internationale films.
Adres: Vijzelstraat 15 in Amsterdam

Pathé-stad

Deze bioscoop bevindt zich in het centrum van de stad ook in de buurt van “Leidse plein’. Het is de perfecte combinatie van de bovengenoemde bioscopen. Het is niet de drukste locatie daarom de kans dat u betere zitplaatsen hier krijgen zijn veel hoger.
Adres: Tesselschadestraat 1G in Amsterdam

Pathé Arena

Deze locatie ligt net buiten het stadscentrum, perfect voor als je een auto hebt. Als u zich buiten het stadscentrum bevindt en u de chaos van Amsterdam centraal wilt vermijden, is dit de place to be. De bioscoop is modern en toont de beste en meest actuele films.
Adres: Arenaboulevard 600 in Amsterdam

De films

The Movies is Amsterdams oudste (niet franchise gerelateerd) lopende theater. Het opende hun deuren meer dan 100 jaar geleden en je zeker deze oude film vibe krijgen wanneer u de locatie binnenkomt. Het is gerenoveerd door de jaren heen, maar ze hielden de vintage vibes en daarom naar de film omdat een totaal andere ervaring wanneer je naar de film in ‘de films’. De foyer is in diepe een donkere kleuren geschilderd en de filmstoelen zijn allemaal kastanjebruin rood. Het is zo’n prachtige locatie dat je waarschijnlijk niet wilt vertrekken nadat de film klaar is. De films heeft een goede combinatie van art house bioscoop films en grote ‘Hollywood foto’s’.
Addres: Haarlemmerdijk 161 in Amsterdam