January 6, 2020

Hoe kom je van Schiphol naar Amsterdam Centraal?

het bereiken van amstredam centraal station vanaf de luchthaven
Wanneer u aankomt op Schiphol is het eigenlijk heel gemakkelijk om Amsterdam Centraal Station te bereiken. Je hebt verschillende opties waaruit je kiezen. U zult merken dat voor elk budget een andere oplossing wordt aangeboden. Van bussen, treinen en taxi’s: het kan allemaal!
Opmerking: Niet van de bussen gaan rechtstreeks naar Amsterdam Centraal Station, maar als je een d-tour wilt maken en meer van de stad wilt zien bij aankomst, kun je zeker je opties per bus verkennen.

Van Schiphol naar Amsterdam Centraal Station met de trein

Reizen met de trein van het vliegveld naar het stadscentrum is veruit de goedkoopste en meest handige manier. Het treinstation ligt direct onder de luchthaven. Met een snelle roltrap van minder dan 10 seconden sta je op het perron en kun je gewoon instappen, op de trein naar Amsterdam. Zonder van trein te hoeven wisselen bereikt u het stadscentrum in de Aprox. 15-20 minuten.
Voordat u de trein ingaat, moet u tickets kopen. U dit eenvoudig online doen door de ‘NS APP’ te downloaden of dit te doen bij een van de machines op de luchthaven. Het is erg belangrijk dat u dit ticket koopt en het scant voordat u de trein ingaat. Het lijkt misschien geen groot probleem om de trein in te gaan zonder uw ticket te scannen, maar wanneer u aankomt op Amsterdam Centraal Station moet u uw ticket scannen om het station te verlaten.
Ook als de conducteur ziet dat u uw ticket niet hebt gescand bij het betreden van de trein, heeft hij het recht om u een boete te geven. U proberen om de toeristische kaart te spelen, maar dit kan niet altijd werken, daarom proberen je best om te onthouden om te scannen scannen voordat je op de trein. Huidig enkele reis: tussen €5,25 en €5,80,-

Van Schiphol Airport naar Centraal Station met taxi

Een andere, duurdere optie, is het nemen van een taxi. Als u veel bagage hebt of u de taxi met meerdere personen deelt, kan de prijs vrij te voorzien zijn. Als u een taxi wilt nemen zorg ervoor dat het een officiële taxi. Schiphol heeft veel problemen met mensen die toeristen proberen op te lichten door ze hele dure ritten aan te bieden. Een normale rit van de luchthaven naar Amsterdam Centraal moet tussen de €45,- en €60 liggen,-. Alle taxi’s gaan per meter. U dit van tevoren vragen en altijd een schatting van de prijs vragen. Als de chauffeur je vertelt dat het tussen de €45,- en €60,- is, weet je dat je het echte werk hebt. U ook een Uber bestellen vanaf de luchthaven naar het centrum van Amsterdam. U de chauffeur gemakkelijk laten weten of u bij ‘Aankomst 1,2,3 of 4’ bent voor een gemakkelijke pick-up. Het kiezen van 3 of 4 is aan te raden omdat dit ver weg van de taxistandplaats is, dus je bent zeker niet gehinderd door taxichauffeurs die je een lift willen bieden.

Als u op zoek bent naar een leuke plek om te verblijven in Amsterdam? KIJK HIER