De beste kustplaatsen van Nederland

Als je denkt aan de strandbestemmingen, staat de Nederlandse kust misschien niet gelijk bovenaan je lijstje. De kust in Nederland is niet zo fantastisch en tropisch als  Bali, Ibiza en Hawaï, maar de Nederlandse kust heeft toch veel te bieden. En geloof ons, u zult waarschijnlijk verrast zijn door de mooie kustplaatsen. Wij hebben voor u een lijst gemaakt van prachtige badplaatsen die u niet mag missen.

 

 

1. Texel – Het grootste Nederlandse eiland

 

Texel is een van de mooiste eilanden van Nederland. Als u via Amsterdam en Alkmaar helemaal naar het noorden reist, bereikt u een stad die Den Helder heet. Hier kunt u met de veerboot in ongeveer 25 minuten naar Texel. Texel heeft veruit het mooiste strand van Nederland. Omdat het niet zo toeristisch is als het vasteland zijn de stranden nog in goede staat. U kunt zeer lange wandelingen maken op het strand, omdat het strand ongeveer 18 kilometer van het hele eiland beslaat.

Naast het strand kunt u ook de natuur op Texel ontdekken. Bezoek het Nationaal Park Duinen om het typisch Nederlandse duinlandschap te verkennen.
Als u van zeedieren houdt moet u Ecomare bezoeken. Boek een rondleiding met een gids om alle ins en outs van Texel en haar zeehondenleven te leren kennen. Andere tips: Het beste eten en winkelen vind je bij ‘De Koog’ en ‘Oosterend’, sightseeing en het ontdekken van een 15e eeuws huis kan bij ‘Den Burg’.

 

 

2. Egmond aan Zee – De kustplaats voor de sport

 

Egmond aan Zee is gelegen in de provincie ‘Noord-Holland’. Het is de perfecte kustplaats voor iedereen die graag actief is en houdt van buitenactiviteiten. U kunt er verschillende (water)activiteiten beoefenen zoals surfen, kitesurfen en gewoon vliegeren op het strand.

Ook kunt u een fiets huren en een mooie tocht over de boulevard maken. De stad staat ook bekend om zijn vuurtoren, het is een van de oudste vuurtorens van Nederland die ook nog steeds in functie is.

 

 

3. Bloemendaal Aan Zee – De trendy Nederlandse badplaats

 

Bloemendaal aan Zee, ook Bloemendaal aan Zee is een zeer hippe en trendy kustbestemming. Het wordt vaak vergeleken met Malibu, de Hamptons of Ibiza. De rijken en bekenden van Bloemendaal vindt u in een van de trendy beachclubs.

Weet u hoe New Yorkers het hectische stadsleven ontvluchten en in het weekend naar hun strandhuis in de Hamptons gaan? Dat is wat mensen uit Amsterdam (en andere steden in Nederland) doen met Bloemendaal. Als je in trendy beachclubs bent met lekker eten, lekkere drankjes en een leuke (feest)menigte, dan is dit de plek voor jou.

 

 

4. Cadzand-Bad – De badplaats in Nederland voor families

 

Bovenstaande kustplaatsen zijn in het noorden van Nederland. Cadzand-Bad ligt in de tegenovergestelde richting en is de meest zuidelijke kustplaats van Nederland. Cadzand-Bad is een kustplaats in de provincie Zeeland, direct aan de grens met België. Het is de perfecte plek voor een (familie)vakantie, omdat het rustig en kindvriendelijk is.

Naast een mooi strand met veel restaurants kunt u hier ook de omgeving verkennen zoals het natuurgebied ‘Het Zwin’. In Cadzand-Bad heeft u de mogelijkheid om de magische Zeeuwse duinen te ontdekken die zich uitstrekken over een lengte van 12 kilometer van de kust.

 

 

5. Scheveningen – De grootste Nederlandse kustplaats

 

Scheveningen is veruit de meest populaire kustplaats van Nederland. Het ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Den Haag. De kust is vergelijkbaar met Brighton in het Verenigd Koninkrijk of de Jersey Shore in de Verenigde Staten. Het is er altijd druk en sfeervol, zelfs tijdens de wintermaanden zijn er mensen op de promenade. Dit maakt deel uit van de charme van Scheveningen. Het heeft een zeer ‘iedereen is welkom’ vibe en je zult allerlei mensen zien die allemaal op bezoek zijn om een goede tijd te hebben.

Als je op de boulevard staat en je kijkt naar de oceaan, denk er dan aan dat hoe meer je naar de linkerkant gaat, hoe drukker het wordt. De rechterkant van de boulevard, richting ‘het Zwarte Pad’ is wat rustiger en heeft minder toeristen en meer lokale Nedrelanders. Scheveningen is perfect om te surfen en heeft verschillende surfscholen.

Scheveningen biedt ook veel trendy beachclubs en restaurants die u het gevoel geven dat u ergens buiten Nederland op vakantie bent. Moe van het strand? Probeer het Casino, bekijk een film in de Pathé Bioscoop of bekijk een voorstelling in het Circus Theater, allemaal gelegen in een driehoek op slechts 2 minuten van de boulevard.